Obskur Norsk Film feirer jubileum etter jubileum….

TIng har vært litt stille på Obskur Norsk Film-fronten, men det forsikres at vi ikke er død, kanskje bare litt stille og obskur. Vi har derimot tatt oss tid til å feire foreningens fremgang bak lukkede vegger.

Tiden går veldig fort. Vi feiret 100 års jubileum, i det ene øyeblikket….

IMG_1538

Vi så Arild Kristo sin eminente Eddie & Suzanne på vårt 100 års jubileum… Er dette Norges beste roadmovie, eller er det fortsatt kultfilmen Halvveis Til Haugesund? Det er splittelse i foreningen om dette spørsmålet. Vi så også Fjolls Til Fjells av Edith Calmar. En av Norges beste folkelige komedier, muligens? Vi hadde også en gammel popkornmaskin som gikk opp i røyk på dette arrangementet.

IMG_1546Men før vi visste ordet av det feiret vi også 200 års jubileum! Som man kan se på bildet under hadde noen dedikerte medlemmer laget en sjokoladekake til anledningen. Kaken er formet som en VHS, ettersom de mest obskure norske filmene gjerne er å finne på VHS, og fordi foreningen foretrekker å se film på VHS.

20150503_171235

Her ser vi noen av medlemmene forsyne seg av VHS-kaken…

IMG_1625

Obskur Norsk Film som forening ble startet for knappe 200 år siden for å fremme og styrke den obskure filmen sin posisjon i Norge. Vi er av den oppfatning at alt som er obskurt, er per definisjon interessant i seg selv. Er det både obskurt og norsk er det enda mer interessant. Er det obskurt, norsk og film, så er det derimot alltid stor suksess.

Som sekundær ‘pluss bonus’-målsetting i foreningen prøver vi å lage et internettmeme av den sterkt undervurderte “Pluss Bonus” sekvensen fra den norske filmen Rallarblod.

Her er originalen..

Her er et av medlemmene i Obskur Norsk Films fanredigering av samme klipp.. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *